blingovisning och vardagsprat

Har haft ännu en blingovisning, lika trevligt som vanligt. Dock var det lite dålig uppslutning, synd om värdinnan tycker jag. Tråkigt när gästerna inte ens bryr sig om att höra av sig om de fått förhinder. Men trevligt var det ändå! :)



Storskogen var populär och även de blingomönstrade plaggen. Som vanligt klämdes och kändes och provades Edit damkofta, den är ju bara enastående!



Idag har barnen gått på dagis igen, blev som tur var ingen långvarig sjuka för Alex del, han var hur pigg som helst i fm! :) Dock tyckte jag att Matilda var hängig när jag hämtade dem på dagis, hon var seg och rödblommig men det är nog förkylningen som spökade lite, hon blev piggare efter middagen och verkar iaf inte ha nån feber.

Eftersom Niklas jobbar kväll denna vecka så kom min mamma till oss och var barnvakt när jag var på blingovisning, så skönt å komma hem och barnen ligger och sover sött i sina sängar. Och dessutom hade mamma strykt färdigt alla plagg i vår, inte så lilla, strykhög! :) Det e bra med mammor, det säger jag! Mamma hade sagt till barnen att hon skulle vika lite tvätt medan de skulle försöka sova (tvättstugan är vägg i vägg med barnens sovrum) men då tyckte Matilda att hon skulle stryka istället så hon fick ha sin fina blingokjol (som är i typ skjort-tyg) imorgon, hehe.. hon vet vad hon vill min dotter!

Nu är det snart dags för sängen, imorgon gäller det att ta tag i plugget på allvar igen så man inte hamnar efter!

/S

Skolstart

Ja, idag var det skolstart.. å inte för några barn utan för mamman i huset. :)

Det känns väl sådär måste jag säga. Skönt att sista terminen äntligen är igång men oj, vad less jag är. Känner mig verkligen färdig med det här med plugg.. nu vill jag bara ha ett riktigt jobb! Men, det är bara att bita ihop denna sista termin, i januari har jag min kandidatexamen och kan äntligen titulera mig Civilekonom.

Terminen började självklart med att Alexander blivit sjuk. Han är som tur inte så himla sjuk utan lite lite feber bara, men tillräckligt hängig för att inte orka med dagis. Han sov tom en stund på em och ändå somnade han ovaggad ikväll. Vi får se om han orkar gå på dagis imorgon.

Just nu sitter jag bara och inväntar mannen som kommer hem när som helst.. tråkigt när han jobbar kväll! Tur det inte är så ofta. :)

/S

Gårdagens efterrätt

Här kommer en bild på efterrätten jag gjorde igår efter tacosen.



Superenkel att göra men den ser ju ganska lyxig ut, eller hur? Det är bara vanlig chokladpudding som man häller upp i serveringsskålar/glas direkt när man vispat den klart (innan den stelnar). Innan man serverar den trycker man ner en halv after eight-godis, skuren på snedden och sedan dekorera man med ett citronmelissblad, eller vad man nu vill använda sig av. Vi fick denna efterrätt serverad på blingo-kickoffen i Norrköping för någon vecka sedan. Förmodligen var det väl någon fin chokladfromage eller liknande, men det går lika bra med vanlig chokladpudding :)

Har här använt mig av engångs-plastglas, vilket jag generellt är ganska emot med tanke på miljön. Anledningen till undantaget är att jag även serverade dessa på mitt öppna hus i onsdags. Jag införskaffade mig dessa engångsglas då jag inte äger så många efterrättsskålar/glas. Något att skriva upp på önskelistan ;)

En fredag kan ju aldrig bli fredag utan det i Sverige snart folkrörelseliknande fredagsmyset. Så i familjen Janzons fredagsmys ingår det lite chips och saft till barnen då de inte klarar av att äta godis på kvällstid innan sovdags pga barn med känsligt blocksocker. Självklart ska detta ske framför en film i TV-soffan :)



Kvällens filmval föll på Hajar som hajar. Alex som vanligt med ett eller flera fordon i handen/knät ;) Han var så sör igår, hade hårband hela dagen, även på dagis, hehe. Matilda visade hårbandet för honom på morgonen och påpekade att det var en traktor på hårbandet och då skulle han bara ha det på sig och självklart fick han det! :)

Nu är det dags att gå o sova, barnen är ju inställda på att vakna tidigt nuförtiden så det brukar bli vid 6/6.30 .. tur är att vi brukar kunna ligga och dra oss nån timme innan de vill ha frukost, tror de tycker att det är rätt skönt att starta dagen med lite lek i lugn och ro.

God natt!

/S

Tacos och fredagsmys

..är precis vad det blir idag! :) Förmodligen kommer svärföräldrarna och gör oss sällskap till middagen och det är ju alltid trevligt.

Tycker det är fascinerande att en två-åring kan förstå och bli överlycklig över det stundande fredagsmyset. Vi pratade om det imorse vid frukosten eftersom Alex hittade chips i skafferiet som han tyckte vi skulle ha det till frukost, sötisen :)

Blir till att inhandla lite gottigott till ikväll då, mest grönsaker iofs men även lite varor av mer onyttigt slag.. :)
Återkommer ikväll eller imorgon med tips på en smaskig och enkel efterrätt.

/S

Lycklig

Igår hade jag öppet hus här hemma och det gick som en dans, det var så trevligt och barnen skötte sig exemplaristk! När Niklas kom hem fick de åka till Mc Donalds och äta middag och de skötte sig lika bra där, blir så stolt när de kan hjälpa till på det sättet! :)

Ååå, just nu är jag så lycklig! Vågar nästan inte skriva det men, skit samma, jag njuter av att vara lycklig så länge jag har den känslan i kroppen! Jag är snart klar med min låångdragna utbildning, har en underbar man, ett roligt jobb, många vänner varav några superbra och framför allt 2 helt faktastiskt underbara barn som jag älskar över allt annat, ni är mina hjärtan!



Nu ska jag snart åka och hämta älskligarna men först lite vila och en kopp te. :)

/S

Städning

SÅ skönt att tentorna är avklarade, hoppas bara att de gick bra också! Det kändes bra iaf och då brukar det ju ha gått bra. :)

Idag blir det en lugn dag, iaf på fm. Ska städa och skriva på mina PM och sedan håller jag öppet hus för alla som vill komma och titta på blingokläder! Det ser jag fram emot, hoppas bara barnen kan hålla sig lugna.. eftersom Niklas inte kommer hem förrän 16.30 måste jag försöka hålla dem i schack så jag kan koncentrera mig på blingogästerna. Men det går säkert bra, kommer ju två dagisfröknar också och då brukar de ju skärpa sig lite ;) Näe, jag skojjar mest.. det kommer gå bra, med eller utan dagisfröknar, annars får jag väl skicka dem till grannen, hehe.

Nu är det bäst att jag sätter igång!

/S

Öppet hus!

Missa inte mitt öppna hus som jag ska ha imorgon mellan kl. 15.00-18.00!


Rock!

Blingopetroleum!

Blingorosa!

Snöstjärna!

Stjärnor!

Storskogen!

Kom och kolla på dessa underbara kläder och många, många fler! :)
Vi har även underbara damplagg, bl.a.:

Liv damtunika från konceptet Snöstjärna.

Edit damkofta från konceptet Rock.

Hoppas vi ses imorgon! Hör gärna av dig om du vill komma: [email protected].

/S



Värdinnerabatt!

Herre gud, vad mkt visningar som haglar in, det är superroligt! Just nu har jag 8 (!) visningar inbokade i september och jag vet inte hur jag ska kunna klämma in några fler, med det löser sig alltid, är så roligt ju! :)

En god nyhet är att alla värdinnor som har en visning i augusti eller september och sedan har sin andra visning i oktober får dubbel värdinnerabatt* (200:- +60:-/beställande gäst) på denna andra visning! Det kallar jag BRA rabatt! :D

Missa inte heller mitt Öppna Hus som jag har här hemma på Hagagatan på onsdag mellan kl. 15.00-18.00. Maila mig för mer info: [email protected] om du vill komma och glöm inte att du gärna får ta med dig en vän eller två!

/S

*Gäller vid minst 4 beställande gäster och kan ej kombineras med andra värdinne-erbjudanden.

Sursrömmingsfest

Ja, igår var vi alltså på surströmmingsfest, jag och barnen och mina föräldrar. Det var jättetrevligt och barnen hade det supermysigt där i skogen! Men surströmmingen var inge god.. Det berättades historier om att jag åt 6-7 st surströmmingar när jag var liten, en si så där 3-4 år. Men det gör jag INTE idag kan jag säga. Jag gjorde en tunnbrödsmacka med surströmming, potatis och nån god röra man skulle ha på, men jag fick bara i mig knappa hälften av mackan.. Jag tyckte från början att det smakade okej, inte jättegott men det gick ju att äta.. men efter ett tag började jag kjöjas (stavas det så?) och då var det bara å lägga ned. Men nu vet jag, jag är ingen sån som äter surströmming längre, den tiden är förbi! Men trevligt var det iaf och det fanns mkt god sill där :)



Barnen hade det mysigt med lite chips och ostkrokar i skogsgläntan :)
De två yttersta (med blingokläder, hihi) är mina :) Mittentjejen, Hannah, bor granne med mina föräldrar och hon och Matilda brukar leka flitigt när vi är där!


"Såhär många chips vill jag ha!" :)

Så, det var en mkt lyckad kväll och jag kan säga att båda barnen somnade ovaggade! :)

Nu ska jag göra nåt som jag tror alla redan vet vad det är, iaf om ni känner mig eller följer denna blogg... "pluplu", som Alex säger (=plugga) :)

/S

Jobb- och plugghelg

Tycker det är lite tråkigt att jag inte hunnit fota mina barn med de nya blingokläderna nu, men jag har ju helt galet mkt att göra just nu. Så det får bli till veckan :)

Just nu sitter jag och tar en liten paus i pluggandet inför nästa tenta.. Niklas jobbar denna helgen så jag och barnen är hos mina föräldrar så jag kan få någonting gjort. Det är värsta lyxet. Får sitta i fred och plugga (på ett annat våningsplan, bortom allt bus och stoj) och de kommer och knackar på när det är lunch, fika etc. Hel njut! Tur att man har mamma och pappa! :)

Ikväll blir det även surströmmingsfest här i min bardomsby som heter just By :) Det ska bli mysigt. Får se om jag äter nån surströmming, ska smaka iaf. När jag var mindre kunde jag äta hur många som helst, men det var så länge sen så jag har ingen aning om jag kommer tycka det är gott idag, men prova måste man ju, man e väl ingen banger ;)

Nu blir det till att gräva ner sig i Beskattningsrätten igen.. inte så roligt som jag trodde det skulle vara, men bara å bita ihop, på tisdag kväll kan jag andas ut för då är Tenta 2 avklarad och "bara" 2 PM kvar av sommarkurserna, som jag har 3 dagar på mig att fixa. Sedan börjar ju höstterminen den 30:e augusti så då kör vi ju igång med en ny kurs! Företagsekonomi C, blir spännande! Behöver jag säga att jag gillar att ha saker på G och att ha nåt å göra hela tiden, men ibland kan de bli lite körigt och då är det inte så roligt längre.. Får se till att det inte blir så så ofta.

/S

Premiär

Har haft premiärvisningen idag hos ett supertrevligt gäng! Alla älskade verkligen kollektionen, lika mkt som jag gör tror jag. Det blev verkligen succé :) Och nya visningar haglar in, det är såå roligt att jobba när det bara flyter på, och det är ju inte direkt en svårsåld kollektion, toppenkul!

Nu måste jag iaf kolla av det sista inför tentan imorgon.

/S

Tentaplugg

Jag är ledsen att säga det, men mitt i denna blingoyra har jag fullt upp med tentaplugg. 2 tentor, som avslutar sommarkurserna, närmar sig och ska vara klara innan ordinarie kursstart den 30/8.. Så bloggen är det som blir lidande i denna stress, tyvärr.

Imorgon är det iaf säljstart för höstkollektionen och jag längtar nått så grymt! Det ska bli jättekul att få visa upp alla de nya fina kläderna och spännande att höra kundernas kommentarer och reaktioner :)

Men det är imorgon det.. nu är det mera plugg som gäller. Tenta 1 av 2 är på fredag morgon..

/S

Höstens kollektion

Ni som har missat blingos nyhetsbrev som kom idag ska här få chansen att se lite utav våra 4 koncept denna säsong:


Rock - ett lite tuffare koncept med mkt rött och svart, men även den snygga färgen silvergrå.


Snöstjärna - ett gulligt och romantiskt koncept med mkt flick- och damplagg.


Stjärnor - vårt streetkoncept för den här säsongen består av stjärnor och som vanligt mkt färg!


Storskogen - Ett fantasifullt koncept för de lite mindre barnen, från ca 2 mån upp till förskoleåldern.

Förutom dessa 4 koncept har vi självklart vårt blingomönster kvar, som denna säsong består av 2 olika färgställningar:



Mer om blingomönstret får ni veta/se på torsdag då vi har säljstart för höstens fina kollektion, som är det bästa ever! Det kan jag lova er!! :D

/S

Oj, oj, oj!!

Nu har jag varit på kickoff inför höstkollektionens säljstart och jag säger bara OJ! Kläderna var så otroligt fina, allihopa! Underbara koncept, färger och modeller. Olika stilar för alla barn! :)

Om du inte redan har bokat en visning så måste du bara göra det, du kommer INTE ångra dig! Det är helt underbara kläder. Självklart ekologiska och kontrollerade med en hård G.O.T.S-certifiering.

Barnkläderna är över all förväntan och damkläderna är helt fantastiskt fina, en väldigt glad överraskning var det utökade damsortimentet, många fina och bra modeller! Det här får ni inte bara missa! :)

Maila mig: [email protected] eller skriv en kommentar här på bloggen så kontaktar jag dig och så bokar vi in ett datum för visning! Som värdinna får du 100:- i basrabatt + 30:-/beställande gäst.

Glöm inte att surfa in på www.blingo.se och kolla in små tjuvkikar där, men jag lovar dig, det kommer mkt, mkt mer! På torsdag (19/8) drar vi igång höstsäsongen, hoppas vi ses! :)

/S

blingo.se

Surfa in på blingo.se så får du se mer tjuvkikar på höstens kollektion :)

/S

Vill ha ny design.

Nu. Nu vill jag ha ny design på bloggen. Ut med det gamla och in med det nya.. men jag har inte så många bilder på det nya än.. Men jag får nog ta vad jag har och ändra lite ändå, måste ju få in rätta höstkänslan inför kommande kollektionen!

Ska kolla om Niklas kan hjälpa mig ikväll när barnen somnat. :)

/S

Men nu får det väl ändå ta å bli lördag!

Längtar så jag döör snart. På lördag är det Kickoff för oss blingosäljare i Norrköping, det ska bli så roligt och framför allt otroligt spännande att äntligen få se höstkollektionen! :D

58,8 mil enkel resa är det från oss här i Härnösand. Barnen ska vara hos farmor o farfar fre-lör och mormor o morfar lör-sön, så vi kommer vara helt ensamma i bilen, å vad tyst och lugnt det kommer vara hela vägen :) Jag längtar nästan lika mkt till själva bilresan på tvåna som kickoffen, hehe. Jag sa det till Niklas att det kommer vara så underbart att bara kunna sitta och prata med varandra heela vägen.. i knappa 118 mil! Hans svar blev direkt: "Jag ska ta med mig hörlurarna" .. hahaha.. han vet hur duktig jag är på att prata om allt mellan himmel och jord, det är en av mina specialitéer ;) Men han skojjade nog, hoppas jag :)



Men imorgon blir en bra dag också, vi ska på Hotell Höga Kusten och äta middag med Niklas föräldrar, det ska bli supergott och dessutom är det en helt underbar utsikt där. Extra speciellt är den restaurangen för oss eftersom vi hade vår bröllopsmiddag där för drygt 5 år sen. Det känns lite som "vår" restaurang :)



Mmm, det kommer bli så gott och mysigt! :)

/S

Tjuvkiks-bilder!

Om du inte redan varit inne på blingos hemsida och kollat in tjuvkiken så får du se bilderna här nedan:







More to come..... 19 aug!! :)

/S

4 koncept

Dessa 4 koncept kommer finnas med i höstkollektionen, men det kommer fler! :)




Lite mer tjuvkikar kommer i em... :)

/S

Regn, regn, regn.

Men vad är det här för väder?? Nu måste jag faktiskt få gnälla lite. Jag brukar inte klaga på vädret utan försöka hålla den positiva andan uppe, men.. nu har det ju regnat i flera veckor, nästan varje dag. Men då får vi hoppas och tro att vi får en fin höst med inte så mkt regn, för nu borde väl regnet vara slut snart!?

Tur vi har superbra grannar så barnen har nån å leka med, de blir ju smått galna av att inte få vara ute så mkt som de är vana vid. Man märker ju själv också att man blir seg när man är inne hela tiden.. Nä, idag blir det nog regnställ på och ut å hoppa i vattenpölar! :)

Snart kommer iaf Kull-brudarna och leker lite! :D Dessutom kommer 2 stortjejer och leker med Matilda, fler grannar :) Så trots allt regn och allmän gråskala ute är livet ganska härligt ändå! :)

/S

blingocraaazy

Tror jag blir crazy av all väntan snart.. det är verkligen som att vänta på julafton, dagarna innan jag får se den nya kollektionen för första gången. :)

Här kommer iaf en liten hint till om vad hösten har att bjuda på:



Härliga färger! :)

/S

Visningsdatum

Snart är den underbara höstkollektionen här! Den 19 augusti har vi säljstart och jag har redan 9 visningar inbokade! Men mycket vill ha mer :) Jag har ett sånt roligt jobb ska ni veta! Därför vill jag gärna boka fler visningar med er.

Tillgängliga datum i augusti och september just nu är:

25/8
26/8

6/9
8/9
9/9

13/9
14/9
15/9
19/9

20/9
23/9
26/9

Så det är bara å välja och vraka! Maila mig så bokar vi in en trevlig blingovisning med mkt fina kläder till hela familjen!

/S

Trötter

Ja, nu e vi hemma efter en dag på Himlabadet.. å herregu vad trötta vi e.. alla 4! Var tvungen att muta barnen med varsin tablettask i bilen på väg hem så de inte skulle somna.. Inte så bra om en 2- och 5-åring somnar vid 17-tiden :)

Det var iaf mkt bra på Himlabadet, roligt för barn i alla åldrar. Det som barnen tyckte var allra roligast var att åka med strömmen runt i en cirkel i mitten av badhuset, det var härligt! Tror det kändes som att de kunde simma själv eftersom de åkte framåt utan vår hjälp.

Blir nog en tidig kväll ikväll, för hela familjen. Jag och Niklas måste börja ladda inför lördag, då ska vi upp vid 03.30 och köra ner till Norrköping :)

Nu ska jag snart börja göra i ordning barnen för läggning, pyamas snart följt av kvällsfika för den stora och välling för den lilla, sedan sängen! Ikväll borde de absolut inte vara svårt att få dem i att sova, de är ganska slutkörda, som sig bör efter en dag på badhuset.

/S

Himla skoj ska vi ha idag :)



..för idag ska vi på Himlabadet i Sundsvall! Det är ett nybyggt äventyrsbad som öppnade i början av sommaren och nu ska vi åka dit för första gången. Det ska bli spännande! Vi har aldrig varit på nåt äventyrsbad med barnen, Matilda var så rädd för badhus och vatten när hon var liten, så det har aldrig blivit av. Men nu är hon som fisken i vattnen och Alex också, men det har han alltid varit. Jag minns när vi skulle börja på babysim med honom, han var då ca 5 månader och lite större än de andra barnen som var med.. Han ville inte alls göra det vi skulle göra utan han trampade vatten och skvätte hej vilt hela tiden, så de andra småbebisarna blev rädda. Det gick knappt att hålla i honom, hehe. Och sen när han blev lite större blev det ännu värre, hehe.. Bra att han trivs i vatten och framför allt bra att han inte är rädd men han vägrade ha armpuffar och han ålade sig ur oss hela tiden, så han var ju mer under vattnet än ovan kändes det som.. Men idag SKA han ha armpuffar. Han har ju fått öva hela sommaren i poolen här hemma, för vi har haft det som krav; utan armpuffar - inget bad!

Nä, nu ska jag göra oss i ordning för avfärd. Ska packa lite väskor samt fixa lunch så vi slipper börja med att äta direkt när vi kommer dit. :)





Återkommer i em om hur dagen varit, jag gissar att vi kommer vara rätt slut allihopa!



/S

*Glödlampa*

Fick en bra idé idag! Avslöjar inte vad det är än.. Men vill bara dela med mig av den där underbara känslan man får när man kommit på en ny, bra och rolig idé, ni vet när man bara känner att det svävar en liten glödlampa ovanpå skallen ens :)


Tycker det är roligt om man kan fortsätta vara lite busig och påhittig trots att man blir äldre.. livet blir så mkt trevligare om man kan göra saker för andra och hitta på positiva saker! Nu e ni allt bra nyfikna va!? Hehe, men jag tänker inte berätta. Jag har bara kommit på idén, inte genomfört den. Första ska jag "göra den" sedan ska jag presentera den för berörda personer (läs blingopersoner ;)) och sedan kan jag presentera den, om den tas emot positivt, det vill säga. Det är inget världsomvälvande, men jobbar med ett jobb där barn ofta är inblandade behövs inget världsomvälvande för att skapa en bättre miljö, bara lite mer lekfullt tankesätt! :)

/S

Sådär ja

Nu e bilderna tillbaka. Det var snabbt fixat av Niklas :) Men.. snart blir det ett annat utseende, jag ska flörta lite med min man så han kan hjälpa mig, jag e inte så bra på sånt. En gång i tiden var jag det, men sedan blev det ganska bekvämt att bara lämna över allt till proffset ;)

Funderar lite på hur designen ska se ut, blir väl liknande som nu men självkart med nya bilder! Dock finns det inte så många bilder att tillgå än, med det blir nog fint ändå, annars får vi göra om igen sen när kollektionen släppts och det finns bilder på allt! :)

/S

Bloggdesign

Ja, bloggen ser lite naken ut just nu. Bakgrundsbilderna är liksom borta.. det har nåt med nåt webhotell å göra. Men det ska ordna sig så småningom och just nu känns det som att det inte gör så mkt, ska ju ändå designa om bloggen nu inför den nya kollektionen. Så, jag ska klippa och klistra lite i de bilder som finns tillgängliga på höstkollektionen, den e ju fortfarande ganska hemlig, till o med för oss säljare, så vi e lika nyfikna som er! :)

/S

Fler bilder på den kommande kollektionen

Höstens kollektion kommer verkligen bjuda på blandade stilar och koncept, här kommer lite smakprov:


Lite retrokänsla..




Rockig stil


Rött+svart= R-O-C-K! :)


blingo har inlett ett samarbete med svenska Vincent shoes, mkt bra barnskor!


Den cerisrosa basen återkommer i höst, det gillar vi :)


Lite romantik sitter väl aldrig fel..

Fler koncept med andra stilar har utlovats så jag återkommer med fler bilder så småningom. :)

Stay tuned!
/S

En rockig höst!

Har ju lovat en mkt bra kollektion till hösten och det kommer jag hålla:



En riktig rockstar!

Sneak peek




Boka visning med mig, detta kommer bli blingos coolaste och finaste kollektion sedan starten 2007, det är jag övertygad om! :)

Sensommar

Nu har bloggen haft semester länge nog! Vet inte vad som har hänt nu under sommaren men någon tid för bloggning har inte funnits iaf.. Men nu blir det andra bullar!

Snart är hösten och vardagen här, efter 7 veckor ledigt börjar jag nu längta efter lite mer struktur och ordning och vardagsliv, hur konstigt det än låter. Men först ska vi njuta av vår sista lediga vecka tillsammans. Nästa vecka, den sista semesterveckan, har vi några små missions att uträtta för att vi ska vara helt nöjda med vårt sommarlov :) Vi ska besöjka Himlabadet i Sundsvall, vi ska åka till Rövarbyn i Skule samt äta lunch med min mormor och morfar, sen kan vi vara belåtna och hälsa vardagen välkommen!

Med höst och vardagsliv kommer även en mkt positiv sak: blingo!! Äntligen får jag åka runt till trevliga värdinnor och kunder och visa upp de underbara ekologiska kläderna, jag har faktiskt saknat det under sommaren. Höstkollektionen släpps den 19 augusti, så det börjar närma sig nu! :)

Besök gärna bloggen igen, nu lovar jag mer kontinuitet i blogginläggen! :)
Boka även din höstvisning redan nu då det börjar fyllas upp i min kalender.

Vi ses och hörs!
/S

RSS 2.0